Günümüz insanı sağlıklı, etkileyici ve rahat yaşam...
Göz Alerjileri
Göz Alerjileri Neden Olur?
Alerji bir kişinin veya nesnenin içinde bulunduğu ortam olarak tanımlanan çevreye karşı gösterdiği aşırı duyarlılık reaksiyonudur.
Alerji çok sık görülen bir hastalık nedenidir ve toplumun yaklaşık olarak ’i bir veya birden fazla alerjik şikayetten yakınmaktadır.
Gözün dış çevreye direkt temas etmesi, gözde görülen allerjilerin daha sık rastlanmasına neden olmaktadır. Göz alerjileri teşhisi klinik, çevresel ve mesleki öykü ile birlikte fizik muayene ve labaratuvar incelemelerine dayanır.
Göz alerjilerlerinden en sık rastlanan alerjik konjonktivittir. Bu mevsimsel veya sürekli olabilir. Göz kapaklarında hafif kızarıklık ve şişkinlik olur, kaşıntı, göz yaşarması, yanma şikayetleri mevcuttur.
İkinci sık rastlanan konjoktivit ise vernal keratakonjoktivittir. Şiddetli kaşıntı, göz yaşarması, ışık hassasiyeti, yanma, yabancı cisim hissi vardır.
Oküler alerji teşhisi konulduktan sonra genel olarak ilaçla tedavi edilmektedir. İlaçların düzenli kullanımı özellikle alerjik konjonktivitin tedavisinde çok önemlidir. İlaç tedavisinin yanında alerjiyi meydana getiren çevresel faktörlerden de mümkün olduğu kadar uzaklaşılmalıdır.