Şalazyon, göz kapağında bulunan gözyaşının yağ tab...
Göz ve Acil
Göz Acil
Göz ve çevresindeki dokuda herhangi bir yaralanma oluşması acil olarak değerlendirilmelidir. Göz kapağı ve kaşlarımız tarafından korunan gözümüz dış etkenlere en çok maruz kalan organımızdır.
Göze Yabancı Cisim Kaçarsa Ne Yapılmalı ?
Göze herhangi bir yabancı cisim kaçtığında bu korneanın (gözümüzün en önündeki saydam doku) üzerinde yada kapak altında olabilir. Şiddetli batmaya neden olan yabancı cisimler zaman zaman göze ciddi hasar verebilmektedirler. Bu yüzden göze yabancı cisim kaçtığından şüpheleniliyorsa çıkarmaya çalışmadan (bu göze verilen zararı artırabilir) en kısa sürede deneyimli bir göz hekimine başvurulmalıdır.
Kontakt Lens Keratiti ve Enfeksiyonlarında Ne Yapılmalı ?
Düzenli ve temiz kullanıldığında oldukça konforlu ve risksiz olan kontakt lensler zaman zaman acil durumlara neden olabilir. Özellikle kontakt lens takım kurallarına uyulmayıp çok çok uzun süre çıkarılmadan takılan kontakt lensler gözde enfeksiyonlara ya da reaksiyonlara neden olabilmektedir. Lens kullanılırken gözde kızarıklık veya batma oluşursa en kısa sürede deneyimli bir göz hekimine başvurulmalıdır.
Gözde Görme Kaybı Olursa Ne Yapılmalı?
Ani oluşan görme kaybı nedeni ne olursa olsun acilen değerlendirilmelidir. Bu yüzden bir çok nedeni olan ani görme kaybı farkedildiğinde en kısa sürede deneyimli bir göz hekimine başvurulmalıdır.
Subkonjonktival Kanama Olursa Ne Yapılmalı?
Endişe verici görünümünün dışında çoğu kez önemsiz bir bulgudur. Konjonktiva denilen gevşek dokunun (gözümüzün beyaz kısmı önündeki damarlı doku) altındaki küçük kılcal damarlardaki çatlamalardan kaynaklanmaktadır. Travma dahil bir çok nedene bağlı olarak oluşabilen subkonjonktival kanama altından çıkabilecek diğer hastalıkların belirlenebilmesi için uzman bir göz hekimi tarafından değerlendirilmelidir
Göz Travmalarında Ne Yapılmalı?
Travmaya neden olan olay ne olursa olsun göze ciddi zararlar verebilmektedir. Göze travma sonrası en kısa sürede deneyimli bir göz hekimine başvurulmalıdır.